Joomlapartner, alles voor uw Joomla! website

joomla-2Joomlapartner is sinds 2001 (Joomla heette nog Mambo) specialist in het ontwerpen, onderhouden, migreren en hosten van Joomla! websites.
Joomla! is een uitstekend Content Management Systeem (CMS) waarmee u zelf de inhoud van uw website kunt beheren en aanpassen.
Met behulp van dit online softwarepakket kunt u op eenvoudige wijze uw website beheren.U kunt Joomla! gebruiken voor een eenvoudige website of intranet, maar ook voor complexe bedrijfsapplicaties, zoals een webwinkel of een verenigings website.
Joomlapartner werkt graag samen met u aan uw nieuwe website.

Lees meer over Joomla!

4 minutes reading time (867 words)

Aankondiging Joomla! 3.4 update

Aankondiging Joomla! 3.4 update

joomla loupeHet 'Production Leadership Team' (PLT) kondigt aan dat er een 3.4 release van het Joomla! CMS zal komen, welke gepland staat om 15 juli 2014 uit te komen.

Verfijnde Release Strategie
"Deze release van het CMS maakt deel uit van een verfijnde ontwikkel- en release strategie welke door de PLT ontworpen is vanaf de 2013 Joomla! Werleld Conferentie. Dit is daar het eerste effect van, hetgeen binnenkort ook officieel aangekondigd zal worden. Deze verfijnde strategie streeft na om 'continuous development' van onze software projecten mogelijk te maken, en voor het CMS specifiek een flexibel relase schema met potentieel langere support voor hoofd releases.

We weten dat dit onmiddellijk vragen oproept over de eerder geponeerde Lange Termijn Support (LTS) en de geplande 3.5 release; we hopen deze onderwerpen hieronder snel te tackelen." aldus de PLT op developer.joomla.org .

Vraag: Wordt 3.5 de LTS release voor de 3.x versies?
Antwoord: Nee. De strategie is dusdanig aangepast dat we niet vast zitten aan een specifieke release als de zogenaamde LTS versie. In het nieuwe schema, tenzij herschreven met een nieuwe kleine release, zal er twee jaar support zijn voor de meest recente kleine release van een versie. Bij voorbeeld, stel dat 3.4 de LTS van de 3.x versie zou worden, dan zal er tenminste twee jaar support zijn vanaf het uitkomen van deze release.

Vraag: Waarom wordt er afgezien van de X.5 strategie?
Antwoord: De X.5 strategie verhindert de PLT om aanvullende releases op een grote release uit te geven. Stel dat 3.5 de LTS zou worden voor de 3.x versie zoals voorheen gepland, dan zou geen enkel feature voorstel of verbetering op de 3.x versie kunnen worden geïntegreerd zonder met de ontwikkeling van 4.0 te starten. Nu is het mogelijk om de ontwikkeling aan de 3.x versie voort te zetten zonder te moeten vasthouden aan een specifieke 3.x release als zijnde de zogenaamde LTS versie; hierdoor wordt de algehele support periode voor de 3.x versie langer.

Vraag: Wat gebeurt er met de geplande 3.5 release?
Antwoord: Het zal een Korte Termijn Support release in de 3.x versie zijn. Op dit moment is er nog geen datum vastgelegd.

Visie
De PLT beoogt een visie en doel te definiëren voor elke relase, zoals te zien is bij 3.3 . Deze visie verhindert niet dat ander voorstellen geaccepteerd kunnen worden noch garandeert het de volledigheid van de release. Door een visie aan te kondigen, bedoelt de PLT om contributors te gidsen in hun focus op die gebieden die in lijn zijn met de korte en lange termijn doelen van het project.

De visie van de PLT voor release 3.4 is als volgt:

Continuering van de MicroData Implementatie
De 3.2 release introduceerde de JMicrodata bibliotheek, onderdeel van één van de vele succesvolle projecten die voorgesteld zijn gedurende de 2013 Google Summer of Code (GSoC) en de 3.3 release introduceerde microdata elementen in twee core component layouts.

Voor 3.4 streven we er naar om de verfijning van de JMicrodata bibliotheek voort te zetten opdat deze flexibel en eenvoudig te gebruiken is voor gebruikers van alle nivo's en we gaan door met de implemntatie van microdata elementen in core layouts.

Front-end Module Editen
Gedurende de 2013 GSoC was een van onze projecten gefocust op het mogelijk maken van het administreren van het CMS vanuit de voorkant. In de 3.2 release werd het mogelijk om de globale configuratie en de template aan te passen zonder dat daarvoor administrator toegang noodzakelijk is.

Doorgaand op deze lijn is er voorgesteld om front-end aanpassingen van modules toe te staan en we streven er naar dit voorstel te bekrachtigen en toe te voegen in de 3.4 release.

Composer Integratie
In de 3.3 release introduceren we code van het Joomla! Framework in het CMS; echter de manier waarop deze geïnstalleerd is in het filesysteem is niet in lijn met hoe Composer code installeert. Voor de 3.4 release streven we er naar om Composer te integreren in het CMS om externe afhankelijkheden (dependencies) zoals het Joomla! Framework en PHPMailer te kunnen beheren.

Ontkoppelen com_weblinks
Momenteel is het Joomla! CMS een alleenstaand monolithisch pakket waarin alles geïnstalleerd en behouden wordt. Het verwijderen van optionele core extensies, zoals ongebruikte templates en componenten, voroorzaakt helaas fouten in updates.

In de 3.4 release streeft de PLT er naar om te beginnen met werken aan een beperktere core distributie en om een workflow op te zetten voor het verschaffen van van optionele extensies buiten de hoofddistributie door com_weblinks te verwijderen uit de core.

Deze extensie zou onderhouden worden op GitHub, net zoals alle Joomla! code vandaag de dag, zal getoond worden in een specifieke JED categorie voor core extensies, welke geïnstalleerd kunnen worden via de 'Install from Web'-plugin.

Tijdsschema
Het volgende schema is voorgesteld voor de 3.4 release:

28 mei 2014 - Alle feature voorstellen moeten gesubmit zijn
11 juni 2014 - Einddatum voor mergen van features
16 juni 2014 - Start 3.4 Beta
7 juli 2014 - 3.4 Release Candidate
15 juli 2014 - 3.4 Stable Release
In plaats van een alpha release zullen nightly builds van de 3.4-dev branch van GitHub beschikbaar komen naast de nightly builds van de productie 2.5.x and staging branches kort na de 3.3 release. Deze packages zijn beschikbaar op developer.joomla.org/cms-packages .

Bron van dit artikel is te vinden op http://developer.joomla.org/news/583-announcing-joomla-cms-3-4.html , geschreven door Michael Babker.
©joomlacommunity.eu

Migratie van Joomla 1.0 1.5 of 2.5 naar Joomla 3.x
Joomla 2.5.20 vrijgegeven
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
donderdag 02 april 2020

Captcha afbeelding