Joomlapartner, alles voor uw Joomla! website

joomla-2Onze nieuwe website komt eraan

 

Joomlapartner is sinds 2001 (Joomla heette nog Mambo) specialist in het ontwerpen, onderhouden, migreren en hosten van Joomla! websites.
Joomla! is een uitstekend Content Management Systeem (CMS) waarmee u zelf de inhoud van uw website kunt beheren en aanpassen.
Met behulp van dit online softwarepakket kunt u op eenvoudige wijze uw website beheren.U kunt Joomla! gebruiken voor een eenvoudige website of intranet, maar ook voor complexe bedrijfsapplicaties, zoals een webwinkel of een verenigings website.
Joomlapartner werkt graag samen met u aan uw nieuwe website.

Lees meer over Joomla!

1 minute reading time (274 words)

AVG is ingegaan: nog voldoende tijd om te voldoen aan de nieuwe regels

avg

Dekker: niet meteen boete voor voetbalclub vanwege nieuwe privacywet


Kleine Nederlandse organisaties hoeven niet bang te zijn dat ze snel boetes krijgen als ze persoonlijke gegevens nog niet goed hebben beschermd. Minister Dekker voor Rechtsbescherming zegt dat er in het begin schappelijk zal worden omgegaan met de nieuwe Europese privacywet, die morgen ingaat.

De nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), houdt in dat in alle Europese landen bedrijven, stichtingen, verenigingen en instanties zorgvuldiger moeten omgaan met de privégegevens van hun medewerkers, klanten of leden. "Alle organisaties, dus ook voetbalclubs, scholen of zorginstellingen moeten zorgen dat ze persoonlijke gegevens veilig bewaren en er veilig mee omgaan. Het mag niet in verkeerde handen komen", zegt Dekker.

Hoe werkt de nieuwe Europese privacywet?
De Autoriteit Persoonsgegevens moet toezien op de handhaving van de wet. Minister Dekker denkt niet dat deze instantie meteen boetes gaat uitdelen bij kleine organisaties, waar nog veel vragen bestaan over de gevolgen van de Europese wet.

"Als je er nu mee bezig bent, zal het echt niet zo zijn dat op 26 mei de autoriteit op de stoep staat bij een voetbalclub", zegt Dekker. "Als grote bedrijven er met de pet naar gooien en jouw of mijn gegevens op straat liggen, dan heb je echt een probleem."

Extra geld

De minister is niet van plan om meteen extra geld beschikbaar te stellen aan de Autoriteit Persoonsgegevens vanwege de nieuwe wet. De autoriteit klaagt dat er te weinig geld en mankracht beschikbaar is om de nieuwe wet goed te controleren. Dekker wil eerst wachten tot "het stof is neergedaald" en dan pas kijken of er extra geld nodig is voor die controle.

Bron: NOS

Joomla 3.8.10 is beschikbaar
Joomla 3.8.8 is beschikbaar

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 18 januari 2022

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.joomlapartner.nl/