Joomlapartner, alles voor uw Joomla! website

joomla-2Joomlapartner is sinds 2001 (Joomla heette nog Mambo) specialist in het ontwerpen, onderhouden, migreren en hosten van Joomla! websites.
Joomla! is een uitstekend Content Management Systeem (CMS) waarmee u zelf de inhoud van uw website kunt beheren en aanpassen.
Met behulp van dit online softwarepakket kunt u op eenvoudige wijze uw website beheren.U kunt Joomla! gebruiken voor een eenvoudige website of intranet, maar ook voor complexe bedrijfsapplicaties, zoals een webwinkel of een verenigings website.
Joomlapartner werkt graag samen met u aan uw nieuwe website.

Lees meer over Joomla!

Uw huidige Joomla 1.0 website migreren?

Joomla1_0-Migreren-Naar-Joomla1_5_1_migrator_component_nieuws

De support voor Joomla! 1.0.x versies is inmiddels gestopt; deze versie van Joomla! heeft de status "End of life" gekregen. Dit heeft als gevolg dat officiële updates niet meer beschikbaarkomen; hoog tijd om uw Joomla! 1.0.x installatie te migreren naar het Joomla! 1.5.x platform.

Heeft u een website die op de oude Joomla! versie draait en wilt u migreren naar het nieuwe Joomla! (1.5.x) platform?Joomla!Partner is u graag van dienst mocht u dit niet zelf willen of kunnen doen. Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Wat zijn de verschillen tussen Joomla! versie 1.0.x en 1.5.x? Wij hebben dit hieronder in het kort voor u samengevat.

Joomlabeheer

 

Zware belasting
Voor versie 1.5 van Joomla! is de gehele code grondig onder de loep genomen en op veel plekken herschreven. De code is efficiënter en het templatesysteem, dat bepaalt hoe de site eruit ziet, is sterk verbeterd. Vorige versies gebruikten matig gecodeerde html-tabellen, terwijl hedendaagse webdesigners vinden dat tabellen taboe zijn. Zij gebruiken liever cascading style sheets (css). Versie 1.5 voldoet aan hun wensen, maar om te voorkomen dat oude templates niet meer werken, kunt u ervoor kiezen om toch tabellen te gebruiken. Het is opmerkelijk dat de standaardtemplate van 1.5 wel met tabellen werkt, maar door een vinkje te veranderen kunt u kiezen voor een template zonder tabellen. Pluspunt: hierin zijn de koppen van artikelen voorzien van de html-tag H1, belangrijk voor de vindbaarheid in zoekmachines.

Eenvoudiger te installeren
Opvallend is dat de installatie van versie 1.5 eenvoudiger is geworden. Voorheen moest u bepaalde mappen met de hand beschrijfbaar maken. Dat is verleden tijd. Joomla! omzeilt de niet-beschrijfbare mappen door uitbreidingen via ftp te uploaden en daarna te installeren.

Nederlands 'praten'
Versie 1.5 ziet ergelikter uit en heeft een overzichtelijk administratiegedeelte. Een artikel plaatsen is eenvoudig dankzij de knop Nieuw artikel toevoegen, waarna nog slechts één wysiwyg (What You See Is What You Get) -editor tevoorschijn komt voor zowel het intro als de bodytekst. Joomla! 1.x laadde hiervoor twee wysiwyg-editors - dat was onnodig zwaar.
Het administratiegedeelte 'praat' voortaan Nederlands en dat is ook nieuw. Het is eenvoudiger geworden om uitbreidingen, templates en taalbestanden is installeren, doordat er nog slechts één installer bestaat. Joomla! zoekt zelf uit of u de installer voorziet van een component, module, plug-in of taalbestand. Handig! De nieuwe Joomla!-versie gebruikt UTF-8 om tekens op te slaan, waardoor het CMS nu ook met buitenissige tekens overweg kan, zoals Chinese of Arabische.
Traditioneel zijn er voor Joomla! veel uitbreidingen beschikbaar, bijvoorbeeld om een fotoalbum te tonen of om bezoekers te laten reageren op artikelen. Omdat versie 1.5 grotendeels is herschreven, werken de 1.x-uitbreidingen niet standaard. Wie echter 1.5 in Legacy-modus draait, kan ze soms wel gebruiken.

Pluspunten
+ gebruiksvriendelijk
+ makkelijk uit te breiden

Minpunten
- overstappen van 1.0.x naar 1.5.x is bewerkelijk