Joomlapartner, alles voor uw Joomla! website

joomla-2Joomlapartner is sinds 2001 (Joomla heette nog Mambo) specialist in het ontwerpen, onderhouden, migreren en hosten van Joomla! websites.
Joomla! is een uitstekend Content Management Systeem (CMS) waarmee u zelf de inhoud van uw website kunt beheren en aanpassen.
Met behulp van dit online softwarepakket kunt u op eenvoudige wijze uw website beheren.U kunt Joomla! gebruiken voor een eenvoudige website of intranet, maar ook voor complexe bedrijfsapplicaties, zoals een webwinkel of een verenigings website.
Joomlapartner werkt graag samen met u aan uw nieuwe website.

Lees meer over Joomla!

Het belang van een up to date Joomla! installatie

Je hoort nogal eens dat mensen wanneer een website af is en online staat het verder wel 'prima' vinden. Onderstaand artikel van de website webwereld.nl laat zien dat tijdig en frequent onderhoud aan de Joomla! website nodig én noodzakelijk is.

Spambot gebruikt backdoor in verouderde Joomla-sites

Ook tientallen Nederlandse sites zijn slachtoffer van een spambot die berichten vanaf de gehackte webservers verstuurd. De malware gebruikt een backdoor in Joomla-sites.

De nieuwe spambot genaamd Rodecap gebruikt duizenden gehackte sites om spamberichten te versturen. Daaronder zijn ook tientallen Nederlandse sites. Rodecap gebruikt een enorme lijst van sites die met een php-backdoor zijn gekaapt, stelt onderzoeker Roman Huessy. Antivirusbedrijven kwamen de malware afgelopen week op het spoor.

Lekke Joomla-versie

De gehackte sites gebruiken volgens Huessy een onveilige, verouderde versie van het content management systeem Joomla. Via een backdoorscript op de webserver versturen de aanvallers spam. De Rodecap-malware gebruikt www.google.com om vanaf besmette systemen te communiceren met de command & control-server, waarbij de dns-gegevens van een ander domein worden gebruikt.

Huessy verzamelde in een uur tijd een lijst van ruim 3500 sites die door Rodecap worden misbruikt, waaronder 45 domeinen die eindigen op .nl. Het gaat vooral om sites van mkb'ers.


Heeft u een gehackte Joomla! website dan kunnen wij u daarmee wellicht van dienst zijn. Wilt u uw verouderde Joomla! website migreren naar een stabiele hogere versie van Joomla! , neem dan eens contact met ons op!