Joomlapartner, alles voor uw Joomla! website

joomla-2Joomlapartner is sinds 2001 (Joomla heette nog Mambo) specialist in het ontwerpen, onderhouden, migreren en hosten van Joomla! websites.
Joomla! is een uitstekend Content Management Systeem (CMS) waarmee u zelf de inhoud van uw website kunt beheren en aanpassen.
Met behulp van dit online softwarepakket kunt u op eenvoudige wijze uw website beheren.U kunt Joomla! gebruiken voor een eenvoudige website of intranet, maar ook voor complexe bedrijfsapplicaties, zoals een webwinkel of een verenigings website.
Joomlapartner werkt graag samen met u aan uw nieuwe website.

Lees meer over Joomla!

Nederland in top 5 aangevallen Wordpress- en Joomla-sites

Nederlandse sites die met de populaire content management systemen Wordpress en Joomla werken liggen relatief vaak onder vuur van botnets.

Nederland staat in de top 5 van landen die doelwit zijn van aanvallen op sites gemaakt met de populaire content management systemen Wordpress en Joomla. Dat meldt antivirusbedrijf Trend Micro. Nederland staat met 2 procent van alle aanvallen op Wordpress en Joomla op plek 5 in het overzicht. Op de eerste plaats staat de VS (64 procent), gevolgd door Duitsland (7 procent). Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bezetten de derde plaats met 3 procent van de aanvallen.

1 pc valt 17 duizend sites per dag aan

Trend Micro ontdekte recent een geval waarbij een backdoor werd gebruikt om op tienduizenden Wordpress- en Joomla-sites een brute force-aanval uit te voeren. Binnen 1 dag werden meer dan 17 duizend domeinen aangevallen vanaf slechts één besmette computer. Na een week zouden dat 100.000 domeinen zijn. Daarbij werd geprobeerd om beheerderstoegang tot de cms'en te krijgen door talloze combinaties van admin als gebruikersnaam en wachtwoorden te proberen. Vanaf een command & control-server downloadde de backdoor telkens nieuwe lijsten van sites om aan te vallen en wachtwoorden om te gebruiken. De gebruikersnaam 'admin' werd steeds gehandhaafd.

Volgens onderzoeker Philippe Lin van Trend Micro toont een dergelijke aanval aan hoe belangrijk het is dat sitebeheerders hun cms'en goed beveiligen met sterke wachtwoorden en op tijd software-updates doorvoeren. Hebt u een Joomla website maar ontbreekt de juiste support en weet u zelf niet goed hoe met updates om te gaan, neem dan eens contact met ons op!
©webwereld