Joomlapartner, alles voor uw Joomla! website

joomla-2Onze nieuwe website komt eraan

 

Joomlapartner is sinds 2001 (Joomla heette nog Mambo) specialist in het ontwerpen, onderhouden, migreren en hosten van Joomla! websites.
Joomla! is een uitstekend Content Management Systeem (CMS) waarmee u zelf de inhoud van uw website kunt beheren en aanpassen.
Met behulp van dit online softwarepakket kunt u op eenvoudige wijze uw website beheren.U kunt Joomla! gebruiken voor een eenvoudige website of intranet, maar ook voor complexe bedrijfsapplicaties, zoals een webwinkel of een verenigings website.
Joomlapartner werkt graag samen met u aan uw nieuwe website.

Lees meer over Joomla!

1 minute reading time (175 words)

Spambot gebruikt backdoor in verouderde installaties van Joomla

Spambot gebruikt backdoor in verouderde installaties van Joomla

Tientallen Nederlandse sites zijn slachtoffer van een spambot die berichten vanaf de gehackte webservers verstuurd. De malware gebruikt een backdoor in verouderde, niet up to date installaties van Joomla-sites.

De nieuwe spambot genaamd Rodecap gebruikt duizenden gehackte sites om spamberichten te versturen. Daaronder zijn ook tientallen Nederlandse sites. Rodecap gebruikt een enorme lijst van sites die met een php-backdoor zijn gekaapt, stelt onderzoeker Roman Huessy. Antivirusbedrijven kwamen de malware afgelopen week op het spoor.

 

Verouderd cms

De gehackte sites gebruiken volgens Huessy een onveilige, verouderde versie van hun content management systeem. Via een backdoorscript op de webserver versturen de aanvallers spam. De Rodecap-malware gebruikt www.google.com om vanaf besmette systemen te communiceren met de command & control-server, waarbij de dns-gegevens van een ander domein worden gebruikt.

Huessy verzamelde in een uur tijd een lijst van ruim 3500 sites die door Rodecap worden misbruikt, waaronder 45 domeinen die eindigen op .nl. Het gaat vooral om sites van mkb'ers.

Hebt u een website die verouderd is, malware verstuurd of nodig gemigreerd moet worden? Laat het ons dan weten!

Het belang van een up to date Joomla! installatie
Meertaligheid B&B de Honderdmorgen

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 13 augustus 2022

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.joomlapartner.nl/