Joomla! contactformulier

Eén van de belangrijkere onderdelen van een Joomla website is het contactformulier. Om nieuwe klanten of geinteresseerden te kunnen bereiken zal er een contactmogelijkheid op de website aanwezig moeten zijn.
Ook voor webwinkels is een duidelijke contactmogelijkheid van groot belang. Het wekt vertrouwen en zo zien de klanten dat er een echt bedrijf achter de website schuil gaat.

Ik wil een Joomla! contactformulier op maat

Joomla contactformulier

Een contactformulier is iets wat je op vrijwel elke website ziet; of het nu een website van een bedrijf, een vereniging of een particulier betreft.

Een aantal jaren geleden was het gebruikelijk om een direct emailadres op de website te plaatsen waar men op kon klikken, vervolgens opende het emailprogramma van de bezoeker en was er de mogelijkheid om een bericht in te typen.

Deze methode is inmiddels grotendeels vervangen door dynamische contactformulieren waar geen zichtbaar verzendadres aan gekoppeld is. Dit is een goede ontwikkeling omdat spammers en andere kwaadwillenden hierdoor geen gebruik meer kunnen maken van directe emailadressen op de website.

Het uiterlijk en de werking van een Joomla contact of interactief formulier bepalen in belangrijke mate hoe bezoekers uw website waarderen, ziet het formulier er professioneel uit en werkt het goed dan is dat een eerste indruk van uw bedrijf of dienst. Het komt te vaak voor dat contactformulieren bijvoorbeeld niet gevalideerd worden waardoor je als invuller niet het idee hebt dat de ingevulde gegevens op een juiste manier verstuurd zijn.

Daarnaast is aan te raden om een bedankbericht na het versturen aan de invuller te tonen zodat duidelijk is dat alles goed gegaan is met het verzenden. Een kopie van het ingevulde formulier verzenden naar de persoon die het formulier heeft ingevuld is een prima optie, hierdoor weet de invuller precies weet wat hij of zij heeft verstuurd via de website. 

Binnen Joomla is een standaard contactformulier aanwezig met beperkte mogelijkheden en functionaliteit, u wilt een beter of uitgebreider contact of ander interactief Joomla formulier?

Joomlapartner kan voor u op maat ontwikkelde contactformulieren maken. Het enige wat u hoeft te doen is duidelijk omschrijven hoe het formulier moet werken, Joomlapartner maakt op basis daarvan een begroting. Gaat u akkoord met deze begroting dan maken wij uw Joomla contactformulier.

Uiteraard maakt Joomlapartner ook uitgebreide formulieren waarmee gegevens kunnen worden opgevraagd, de mogelijkheden zijn divers.

Het programmeren van verschillende validaties op basis van keuzes in het formulier is geen enkel probleem. 

Joomlapartner maakt gebruik van verschillende formulier extensies zoals RSForm! Pro, Breezingforms en Chronoforms; wij kunnen deze extensies tevens aan u leveren en voor u installeren.

Ook uw Joomla contactformulier laten maken? Neem contact met ons op!

rsformprobreezingformschronoengine logo