Joomla! diensten

Buiten de standaard Joomla! diensten kan Joomlapartner zorgen voor ondersteuning en hulp bij aanverwante zaken die uw nieuwe Joomla! website aangaan.
U wilt gevonden worden in zoekmachines, u wilt weten wat bezoekers op uw website doen en of ze vinden waar ze naar zoeken. Uw website is onderhevig aan verandering, u kunt zorgen voor een dynamische website die aansluit op de wensen van uw doelgroep.
U wilt kunnen analyseren of uw website uw bedrijf of instelling op de juiste manier weergeeft, Joomlapartner kan u daarbij van dienst zijn.

Ik wil meer informatie over Joomla! diensten

Zoekmachine Marketing Extra


Wat is zoekmachinemarketing precies?

Zoekmachine marketing oftewel SEM, zoekmachine optimalisatie, natuurlijke of organische zoekmachine plaatsing. De termen vliegen je om de oren als je op internet informatie hierover zoekt. Wat is nu wat? Vroeger toen Google nog geen betaalde advertentievorm had en Overture nog Goto.com heette bestond de term zoekmachinemarketing nog niet. Je had zoekmachineoptimalisatie; het op zodanige wijze inrichten van een website dat deze een goede positie verkrijgt in de zoekresultaten van een zoekmachine voor gewenste zoekopdrachten.

Als u bijvoorbeeld zakdoeken verkoopt en u optimaliseert uw home page voor de zoekopdracht "zakdoeken kopen" zodat uw site voor deze zoekopdracht hoog op de resultaten pagina van bijvoorbeeld Google komt, noemt men dat oorspronkelijk zoekmachineoptimalisatie.

Nu sinds een jaar of twee zoekmachine adverteren zo in de lift zit is de verwarring over de verschillende termen ontstaan. Over het algemeen wordt deze vorm van adverteren aangeduid met de termen zoekmachinemarketing, zoekmachine adverteren en betaalde zoekmachine plaatsing en haar Engelse equivalenten. Om de oorspronkelijke zoekmachine plaatsing middels zoekmachine optimalisatie te duiden en te onderscheiden van de betaalde vorm, worden hiervoor termen gebezigd als natuurlijke zoekmachineplaatsing, organische zoekmachineplaatsing en onbetaalde zoekmachine plaatsing.

 


Definitie zoekmachinemarketing

Zoekmachinemarketing is een combinatie van natuurlijke en betaalde zoekmachine-optimalisatie en -plaatsing.

De ene vorm kan niet zonder de andere. De internetgebruiker ziet immers beide resultaten op zijn of haar scherm.

Google SEO

Daarnaast is het zo dat beide vormen van zoekmachinepositionering geld kosten: zowel natuurlijke positionering als de betaalde plaatsing vergt inspanningen. Ook het bijhouden van de resultaten is voor beide vormen belangrijk. Dit betekent natuurlijk niet dat het verplicht is beide vormen samen in te zetten voor een succesvolle zoekmachinemarketingcampagne. Ook met natuurlijke plaatsing alleen worden zeer goede resultaten behaald.

Wat is betaalde zoekmachineplaatsing?

Onder betaalde zoekmachineplaatsing verstaan we alle vormen van adverteren in zoekresultaten van zoekmachines. De Google Adwords en de Overture-advertenties zijn hier de grootste representanten van.

Wat is natuurlijke zoekmachine-optimalisatie?

Onder natuurlijke zoekmachine-optimalisatie verstaan we het proces om uw website goed vindbaar te maken in de onbetaalde zoekmachineresultaten voor uw doelgroep.

Gouden eieren?

Zoekmachinemarketing is een voorbeeld van pull-marketing. De potentiële klant gaat uit zichzelf op zoek naar uw product of dienst. Het voordeel is evident: u dringt zich niet op aan de klant; nee, de klant dringt zich aan u op. Dit is de droom van de marketer: de website als de toverfluit die de ratten van Hamelen als vanzelf in groten getale naar zich toetrekt. Bezoekers bepalen zelf het juiste moment en de juiste plaats om met u in contact te treden en u hoeft alleen maar "ja" te verkopen. Deze vorm van marketing is uiterst geschikt voor informatieoverdracht en direct response.

Zo simpel is de werkelijkheid natuurlijk niet; het beeld geeft wel mooi het verschil tussen push- en pull-marketing weer. Er gaat veel denkwerk, conceptuele ontwikkeling, testen, tijd en geld aan vooraf, evenals strategische keuzen. En als u zich schuldig maakt aan onethische praktijken, kunt u uw kip met de gouden eieren wel eens slachten. Maar in optima forma kan uw on line webstrategie inderdaad werken als een voorbeeldige en goedkope lead generator en kan uw website prima worden gebruikt voor het verkopen van producten of het verlenen van diensten.

Kosten

Wat zijn de belangrijkste redenen van de groeiende aandacht voor de juiste zoekmachinemarketing?

Bereik.
Het overgrote merendeel van de internet gebruikers gebruikt een zoekmachine om een website te vinden. Zoekmachines bieden dus de mogelijkheid om een grote groep potentiële bezoekers te bereiken.

Vinden Website

Aantal zoekopdrachten per maand blijft stijgen.
Al ruim 3 jaar lang, blijft bijvoorbeeld het aantal zoekopdrachten in de VS, maandelijks met 30-40% stijgen.

ZoekvolumeMeerdere marketing communicatie doelstellingen bereiken.

  • Vergroten merk en product bekendheid;
  • Vergroten productvoorkeur en overweging;
  • Lead generatie.

 

Hogere kwaliteit van de bezoekers.

Het gebruik van trefwoorden ‘dwingt' de bezoeker om zo kernachtig mogelijk zelf zijn behoeften te omschrijven. Hoe nauwkeuriger de trefwoorden, hoe hoger de relevantie van de zoekresultaten voor de bezoeker. Doordat de bezoeker bewust op zoek is, is in vergelijking tot andere middelen, de kwaliteit van de bezoeker hoger.

Kosten efficiënt.

Inzet van zoekmachine marketing kan zeer efficiënt plaatsvinden, variërend van € 0,- op de lange termijn (bij een excellente zoekmachine optimalisatie) tot een no-cure no-pay model.

Budget vrijmaken voor SEO levert voordeel op.

Allerlei onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat een investering in de juiste zoekmachine optimalisatie vaak per direct en op termijn zeker zijn geld terugverdiend.