Joomla! diensten

Buiten de standaard Joomla! diensten kan Joomlapartner zorgen voor ondersteuning en hulp bij aanverwante zaken die uw nieuwe Joomla! website aangaan.
U wilt gevonden worden in zoekmachines, u wilt weten wat bezoekers op uw website doen en of ze vinden waar ze naar zoeken. Uw website is onderhevig aan verandering, u kunt zorgen voor een dynamische website die aansluit op de wensen van uw doelgroep.
U wilt kunnen analyseren of uw website uw bedrijf of instelling op de juiste manier weergeeft, Joomlapartner kan u daarbij van dienst zijn.

Ik wil meer informatie over Joomla! diensten

Joomla! bescherming en beveiliging

joomla hackAls een hacker toeslaat dan is dat vervelend. Uw werk gaat verloren, het kost tijd en geld om te herstellen wat vernield is en (misschien nog wel het ergste) het niet bereikbaar zijn van de website of een melding in zoekmachine Google dat de website geinfecteerd is (bijvoorbeeld malware bevat) en beter niet bezocht kan worden. In veel gevallen van gehackte Joomla websites was dit te voorkomen geweest door tijdig te controleren op updates van de Joomla installatie en alle extra geinstalleerd extensies.

JoomlaHackingToolsHackJoomlawithself-writtentoolsbyValentin
Joomla gehackt?
Het hacken van een website is te vergelijken met een inbraak thuis. Inbrekers (hackers) zijn op zoek naar gemakkelijke doelwitten, liefst doelwitten waarvan de deur al open staat. Er is op een website niet echt wat te halen; in de meeste gevallen gaat het een hacker om het plaatsen van links op een website of het misbruiken van technische informatie om op die manier zo snel mogelijk zo veel mogelijk websites te raken. Wanneer een hacker zijn hackpogingen automatiseert kan hij in korte tijd duizenden websites hacken.

Nagenoeg alle hack pogingen ontstaan doordat hackers met zogenaamde scriptjes en slimme zoekopdrachten de zwakkere websites vinden. Zaak dus om ervoor te zorgen dat uw website hier niet tussen zit.

Hoe doet u dat?

Is uw Joomla installatie up-to-date?

U kunt dit controleren door te kijken op http://www.joomla.org/download.html . Hier ziet u welke versie de laatste van uw Joomla websitesysteem is. Op het moment van schrijven zijn dit Joomla 1.5.26 (End Of Life, wij kunnen uw Joomla 1.5 website voor u migreren) en Joomla versies 2.5.28 (End Of Life) en 3.5.1. Ga vervolgens naar de backend van de Joomla website. Nadat u ingelogd bent, kunt u rechts bovenin zien welke versie u hebt (Joomla 1.5); voor Joomla versies 2.5 en 3.x staan deze gegevens onder meer onderaan het administratiepaneel.

Ongebruikte of oude plugins

Een vaak voorkomende oorzaak van een geslaagde hack op een Joomla website is via een ongebruikte of oude (niet bijgewerkte) plugin. Zaak om na te gaan welke Joomla plugins u gebruikt en welke niet; daarnaast moeten de gebruikte plugins frequent bijgewerkt worden naar de laatste versies.

Controleer de backend gebruikers

Wanneer een website in ontwikkeling is worden vaak even snel gebruikers aangemaakt met eenvoudige wachtwoorden. Vaak krijgen deze gebruikers ook nog eens alle mogelijke rechten maar worden ze niet gewist wanneer de website live gaat. Wis daarom alle gebruikers die niet gebruikt worden en schakel gebruikers waarvan het bestaan niet duidelijk is (tijdelijk) uit. Mocht de gebruiker toch actief zijn dan kan deze weer ingeschakeld worden.

Rechteninstellingen op bestanden

Een andere oorzaak van een geslaagde hack kan zijn dat de bestanden van Joomla niet de juiste toegangsrechten hebben. Sommige hostingpartijen hebben de servers dusdanig ingesteld dat een normale installatie van Joomla en het installeren van extensies niet (goed) werkt. Hierdoor wordt wel eens het advies gegeven om alle mappen op code 777 (overschrijfbaar door iedereen) te zetten om zo te zorgen dat Joomla normaal werkt. Hierdoor kan een hacker ook bij de bestanden in die mappen komen en dus schade aanrichten.

Recente complete backup beschikbaar?

Stel de website blijkt gehackt te zijn, is er dan een recente backup om de schade te beperken? En kunt u deze backup terugzetten? De meeste hosting providers bieden hiervoor geen passende oplossing aan. Als dit het geval is dan bestaan er ook mogelijkheden om binnen Joomla backups te maken.

 

Teveel informatie en geen zin of tijd om dit allemaal bij te houden?

Als u nadat u dit gelezen heeft merkt dat dit allemaal boven de pet gaat dan kunnen wij u van dienst zijn met een Servicecontract voor uw website; een voordelige oplossing die het hele jaar zorgt voor een up to date veilige Joomla website.

Joomla website gehackt?

no-hackWanneer u al het slachtoffer bent geworden van een geslaagde hack op uw Joomla website dan kunnen wij u verder helpen. Joomlapartner repareert uw gehackte Joomla website voor een bedrag van € 150,-.* Lukt het ons niet om de website 'schoon' te maken dan kost het u niets.

* Indien een website zodanig beschadigd is door hacks dat het ons meer tijd kost laten we u dat vooraf weten.