Joomla! open source

Joomla is open source software: het is gratis te gebruiken, en ontwikkelaars over de hele wereld dragen bij aan de ontwikkeling en verbetering. Dit is ook een waarborg voor de veiligheid: veel ogen kijken mee met nieuwe ontwikkelingen. Joomla is een van de populairste content management systemen, waarop inmiddels miljoenen websites zijn gebouwd. De aantrekkingskracht zit vooral in de flexibiliteit die het systeem geschikt maakt voor kleine en grote projecten.

Ik wil meer informatie over Joomla!

Open Source Software Gebruiken

opensource-logoVragen over het gebruik van Open Source software waarmee onder andere onze websites opgeleverd worden, komen in tijden van economische malaise al snel naar voren. "Gaan we voor onze nieuwe website dat kostbare 'custom-made' cms gebruiken of bestaan er prima alternatieven die aanzienlijk minder kostbaar zijn?"

Het antwoord is even simpel als de vraag, Joomla! open source CMS wordt wereldwijd voor talloze doelen ingezet als flexibele betrouwbare software voor het vervaardigen van vele soorten websites. Joomla!Partner wilt u graag overtuigen van de betrouwbaarheid van Joomla! open source websitesoftware, om dit te kunnen doen willen we eerst het begrip Open Source verder uitdiepen.

 

Waarom zou u open source software gebruiken in plaats van een "gesloten" pakket van een traditionele softwareleverancier?

  • Onafhankelijkheid van softwareleveranciers: u bent niet langer gebonden aan één softwareleverancier die het eigendomsrecht van de broncode bezit.
  • Openheid en veiligheid: u kunt zelf (laten) controleren of de software wel doet wat zij belooft. Omdat de broncode vrij is in te zien, bent u niet afhankelijk van het oordeel van één leverancier over de kwaliteit van de software.
  • Hergebruik van kennis en softwarecomponenten. Closed source software heeft de neiging het wiel telkens opnieuw uit te vinden. Open source software groeit organisch; slechte ideeën sterven uit, goede ideeën groeien door en worden hergebruikt in andere projecten.
  • Open Standaarden. De concepten in een Open Source project worden ingebracht door ontwikkelaars en gebruikers van organisaties over de hele wereld. Door dit enorme draagvlak verworden veel van deze concepten tot internationaal geaccepteerde open standaarden. Dit leidt tot interoperabiliteit.
  • Open source ontwikkeling verhoogt de kwaliteit. De beoordeling van de kwaliteit van de software vindt plaats door alle betrokkenen bij een open source project. Dit kunnen honderden of zelfs duizenden gebruikers en ontwikkelaars zijn. In de traditionale closed source ontwikkeling wordt dit gedaan door de leverancier zelf. De leverancier bepaalt dan of een zekere functionaliteit noodzakelijk is en of de kwaliteit van de software voldoende is om te leveren of te updaten.
  • Beter aan te passen aan de wensen van de gebruiker. De openheid van de code maakt het altijd mogelijk de software aan te passen aan bestaande systemen, tools, platformen, databases et cetera.