Joomla! open source

Joomla is open source software: het is gratis te gebruiken, en ontwikkelaars over de hele wereld dragen bij aan de ontwikkeling en verbetering. Dit is ook een waarborg voor de veiligheid: veel ogen kijken mee met nieuwe ontwikkelingen. Joomla is een van de populairste content management systemen, waarop inmiddels miljoenen websites zijn gebouwd. De aantrekkingskracht zit vooral in de flexibiliteit die het systeem geschikt maakt voor kleine en grote projecten.

Ik wil meer informatie over Joomla!

Open source out-of-the-box

Open source software wordt vaak verward met maatwerk software. Veel leveranciers van closed source software willen u doen geloven dat open source producten niet kant en klaar geschikt zijn voor gebruik.

Open source producten kunnen echter kant en klaar ingezet worden. Linux of Open Office installeert u net zo makkelijk als alle andere software en kunt u direct gaan gebruiken. Ook Joomla! CMS is kant en klaar, alle basisfunctionaliteit is aanwezig. Tevens zijn er veel kant en klare standaard componenten voor uw website die u gratis kunt gebruiken, het aantal gratis beschikbare componenten en modules overschrijd de 1000 al ver.

Overigens is het wel zo, dat het bij open source software veel gemakkelijker is om er maatwerk applicaties op aan te sluiten. Doordat de broncode toegankelijk is, is het voor ontwikkelaars makkelijk om aansluitingen te maken en specifieke configuraties voor de klant te realiseren.