Joomla! open source

Joomla is open source software: het is gratis te gebruiken, en ontwikkelaars over de hele wereld dragen bij aan de ontwikkeling en verbetering. Dit is ook een waarborg voor de veiligheid: veel ogen kijken mee met nieuwe ontwikkelingen. Joomla is een van de populairste content management systemen, waarop inmiddels miljoenen websites zijn gebouwd. De aantrekkingskracht zit vooral in de flexibiliteit die het systeem geschikt maakt voor kleine en grote projecten.

Ik wil meer informatie over Joomla!

Waar let je op bij het kiezen voor Open Source Software?

Indien uw organisatie overweegt om software aan te schaffen, is continuïteit en professionele ondersteuning van groot belang. De afgelopen jaren zijn veel closed source ontwikkelaars omgevallen. Open source kan daarom een aantrekkelijk alternatief zijn. Een probleem is dat de open source wereld voor een buitenstaander op het eerste gezicht lastig lijkt te doorgronden.

Hieronder staan een paar gemakkelijke richtlijnen en actiepunten waarmee u goede projecten van slechte kunt onderscheiden:

  • succesvolle open source projecten hebben een grote en internationale ontwikkel- en gebruikersgroep;
  • het project is technologisch vooruitstrevend;
  • het open source project heeft zijn documentatie op orde (controleer of er documentatie is en zoek of er boeken over worden uitgegeven);
  • goede open source projecten conformeren zich aan open standaarden.


Bij dergelijke succesvolle projecten zijn er vaak diverse leveranciers die ondersteuning en garanties bieden. De continuïteit is gewaarborgd, omdat er een grote gemeenschap is die een bijdrage levert aan de projectontwikkeling. Er zijn enkele internationale instanties waarbij open source projecten zich kunnen aansluiten. De bekendste en grootste organisatie op dit gebied is de Apache Software Foundation (deze software wordt wereldwijd gebruikt als besturingssysteem op webservers; Joomla! cms werkt het beste op een server waar Apache software op geïnstalleerd is). Projecten binnen de deze groep worden getoetst op bruikbaarheid, architectuur, technologische vernieuwing en confirmatie aan open standaarden.

Door te kiezen voor een professionele aanbieder van open source software, die participeert in internationale state-of-the-art open source projecten, voorkomt u problemen. Ondersteuning en continuïteit zijn gewaarborgd en u kunt optimaal profiteren van alle voordelen die open source software biedt.